Mogelijk probeert u toegang tot deze site te krijgen via een beveiligde browser op de server. Schakel scripts in en laad deze pagina opnieuw.
Meer toegankelijke modus inschakelen
Meer toegankelijke modus uitschakelen
Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Deze paginalocatie is:
SJK
>
Medisch aanbod
>
Specialisme
>
Gastro-Enterologie
>
Vezelrijk
Aanmelden
Gastro-Enterologie
Vezelrijk
Gastro-Enterologie
Momenteel geselecteerd
Aanmelden
Campus Bornem | Kasteelstraat 23, 2880 Bornem |
info@sjk.be
|
Tel: +32 3 890 16 11
Campus Willebroek | Tisseltsesteenweg 27, 2830 Willebroek |
info@sjk.be
|
Tel: +32 3 860 32 15
Medisch aanbod
Patiënten
Bezoekers
Professioneel
Sint-Jozefkliniek
Welkom
Adressen en telefoonnummers
Sitemap
Team
Artsen
Secretariële hulp
Verpleegkundigen
Raadplegingen
Onderzoeken
Ziektebeelden
Diëten
Richtlijnen
Classificaties en scores
Sint-Jozefkliniek
Medisch aanbod
Specialisme
Gastro enterologie
Vezelrijk
Vezelrijk
Pagina-afbeelding
Pagina-inhoud
Bij dit voedingsadvies zal men vooral letten op:
Een gezonde voeding met voldoende voedingsvezel
Regelmatige maaltijden en een flink ontbijt
Veel vocht
Voldoende lichaamsbeweging
Praktische uitwerking
Gebruik:
Dagelijks 2 liter vocht onder vorm van water, soep, bouillon, koffie, melk, karnemelk, groentesap.
Graangewassen en hun afleidingen in niet-geraffineerde vorm: volkoren-, rogge-, bruin brood; knäckebrood; volkorenbeschuit; havermout, boekweit; muesli…
Volkoren deegwaren, ongepelde rijst of aardappelen.
2 maal per dag groenten: o.a. koolsoorten, selder, prei, snijbonen, tuinbonen, ui, paddestoelen, rauwkost. Peulvruchten.
Veel rauw fruit: peer, appel (met schil), sinaasappel, pompelmoes, kiwi, … regelmatig pruimen:
vers
moes
gedroogd (laten weken)
confituur
gedroogde dadels, vijgen en rozijnen.
noten.
Bij neiging tot obstipatie (verstopping) gebruik:
vetstof op brood.
zure melkprodukten: karnemelk, yoghurt.
extra zemelen in voeding: 3 à 4 eetlepels per dag met veel vocht.